Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μπλόκο και από την Ολλανδία στον τουρισμό – Αιφνιδίως καραντίνα για όλα τα νησιά
[Protagon]: Μπλόκο και από την Ολλανδία στον τουρισμό – Αιφνιδίως καραντίνα για όλα τα νησιά

[Protagon]: Μπλόκο και από την Ολλανδία στον τουρισμό – Αιφνιδίως καραντίνα για όλα τα νησιά

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας το μεσημέρι της Τρίτης για τα ελληνικά νησιά και τα τοποθέτησε στην πορτοκαλί λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι αιφνιδίως από σήμερα, Τρίτη, όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες.

Παράλληλα, καλούνται όλοι όσοι εκδηλώνουν συμπτώματα Covid-19, όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα να επικοινωνούν με τις Υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Στο μεταξύ, σε καραντίνα 14 ημερών από αύριο, Τετάρτη αποφάσισε να θέσει η Βρετανία τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, χωρίς κανένα λογικό κριτήριο ή παρανομαστή το επιδημιολογικό φορτίο, αφού αφήνει ανοιχτές άλλες χώρες, όπως η Τουρκία (εδώ ).

Οπως ανακοινώθηκε Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος καταργούνται από τη λίστα των ταξιδιωτικών εξαιρέσεων και μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα».

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας αποκάλυψε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται, ενώ λαμβάνεται υπόψη το διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.

Η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, την Μύκονο, την Λέσβο την Πάρο και την Αντίπαρο, ενώ η Σκωτία έχει επιβάλλει καραντίνα για τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτή η επί τα χείρω αλλαγή της στάσης της Βρετανίας προς την Ελλάδα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τις πτήσεις τους προς τη χώρα μας καθώς αναμένουν μείωση των τουριστών που θα επιδιώξουν να ταξιδέψουν σε ελληνικούς προορισμούς ενώ θα ξέρουν ότι με την επιστροφή τους τούς περιμένει καραντίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!