Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: H «μπλε Αμερική» εμβολιάζεται και η «κόκκινη»… πεθαίνει!
[Protagon]: H «μπλε Αμερική» εμβολιάζεται και η «κόκκινη»… πεθαίνει!

[Protagon]: H «μπλε Αμερική» εμβολιάζεται και η «κόκκινη»… πεθαίνει!

Οταν ολοκληρώθηκε το 2020, υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να αναμένει κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας θα ήταν μεγαλύτερος στη λεγόμενη «κόκκινη Αμερική», στις περιοχές εκείνες, δηλαδή που είχαν ψηφίσει μαζικά τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές. Οι συντηρητικές περιοχές συνήθως έχουν πιο ηλικιωμένο πληθυσμό, ο οποίος συχνά είναι εχθρικός απέναντι στη χρήση της μάσκας, δεδομένα που συντελούν στην εξάπλωση της Covid-19.

Αντίστοιχα, όμως, υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να αναμένει κανείς το αντίθετο, την επιδείνωση της κατάστασης στις «μπλε» περιοχές, εκείνες δηλαδή που είχαν ψηφίσει τον Μπάιντεν. Οι φιλελεύθερες περιοχές φιλοξενούν πολυσύχναστα διεθνή αεροδρόμια, αλλά και περισσότερους Αμερικανούς που υφίστανται τις συνέπειες των φυλετικών διακρίσεων στην περίθαλψη.

Οι αριθμοί, σύμφωνα με τους New York Times , διέψευσαν κατηγορηματικά αυτούς τους συλλογισμούς. Στις μπλε και στις κόκκινες περιοχές, οι διαφορές στους θανάτους από τον κορονοϊό ήταν ασήμαντες, μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες του προηγούμενου έτους. Αντίθετα, σε κομητείες όπου κανένας από τους υποψηφίους δεν ξεπέρασε το 60%, ο αριθμός των νεκρών ήταν υψηλότερος.

Η πραγματικότητα κατέγραφε ότι μέχρι το τέλος του 2020, η αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν είχε κομματικό πρόσημο.

Κι ύστερα ήρθαν τα εμβόλια…

Η έλευση των εμβολίων στη φαρέτρα των ιατρών θα περίμενε κανείς ότι θα προκαλούσε ελάττωση του αριθμού των θανάτων, τόσο στην «μπλε» όσο και στην «κόκκινη» Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!