Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μπιλ Γκέιτς: Νωρίτερα του αναμενόμενου το εμβόλιο – κίνδυνος μόνο από τους συνωμοσιολόγους
[Protagon]: Μπιλ Γκέιτς: Νωρίτερα του αναμενόμενου το εμβόλιο – κίνδυνος μόνο από τους συνωμοσιολόγους

[Protagon]: Μπιλ Γκέιτς: Νωρίτερα του αναμενόμενου το εμβόλιο – κίνδυνος μόνο από τους συνωμοσιολόγους

«Nωρίτερα από ό,τι νομίζουμε, στις αρχές του νέου έτους (2021)» θα έχουμε το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 και «με λίγη τύχη θα έχουμε δύο ή τρία από τα έξι εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών αυτήν τη στιγμή».

Η εκτίμηση αυτή ανήκει τον Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, το Ιδρυμα του οποίου έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση φαρμακοβιομηχανιών προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος μέχρι την παραγωγή εμβολίου.

Μιλώντας στον αρχισυντάκτη της Yahoo Finance, ο Μπιλ Γκέιτς εκτίμησε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι πιθανό να είναι το πρώτο. Πρόκειται, είπε, για έμπειρη εταιρεία και έχουν σχεδιάσει τη μελέτη τους πολύ καλά».

Ακολουθούν η AstraZeneca, καθώς και οι Johnson και Johnson, Novavax, Moderna και Sanofi, που σύμφωνα πάντα με την ίδια εκτίμηση αναμένεται να προχωρήσουν στην παραγωγή εμβολίων στις αρχές του 2021.

«Δεν θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση»

Οπως επεσήμανε ο Μπιλ Γκέιτς, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού «προκειμένου να μειωθούν οι αριθμοί (των κρουσμάτων)», ενώ όσο υφίσταται η νόσος «ο κίνδυνος επανεμφάνισης και νέας μόλυνσης θα είναι παρών».

Παρά τις προσπάθειας αποτροπής της διασποράς της νόσου, ο κόσμος δεν θα επανέλθει στην προηγούμενη κανονικότητα ούτε σε έναν χρόνο από σήμερα, προειδοποίησε. Η βραδύτητα στην αντίδραση έναντι του ιού παγκοσμίως, σημαίνει ότι το φθινόπωρο του 2021 δεν θα έχουμε επιστρέψει ακόμα στο φυσιολογικό», υπογράμμισε στη συνέντευξή του .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!