Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μπετέλ σε Ορμπαν: Η μητέρα μου σιχαίνεται που είμαι γκέι – αλλά εσύ το κάνεις νόμο
[Protagon]: Μπετέλ σε Ορμπαν: Η μητέρα μου σιχαίνεται που είμαι γκέι – αλλά εσύ το κάνεις νόμο

[Protagon]: Μπετέλ σε Ορμπαν: Η μητέρα μου σιχαίνεται που είμαι γκέι – αλλά εσύ το κάνεις νόμο

Ούτε ο Βίκτορ Ορμπαν δεν θα ‘θελε να είναι στη θέση του… Ορμπαν το βράδυ της Πέμπτης, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του για τον νέο νόμο της Ουγγαρίας που σχεδόν εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες με «ασυνήθιστα προσωπικές και συναισθηματικές παρεμβάσεις τους», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Politico , επέκριναν σε έντονο ύφος τον ούγγρο πρωθυπουργό, που επί 10 χρόνια δοκιμάζει τα όριά τους, υιοθετώντας ακροδεξιές πολιτικές διακρίσεων κατά των μειονοτήτων, που δεν έχουν θέση στην ΕΕ. Με τον επίμαχο νόμο, απαγορεύεται η «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους.

Ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στην Ουγγαρία, εμφανίστηκε ο ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε , ο οποίος είπε έξω από τα δόντια, ότι η χώρα του Ορμπαν «δεν έχει πλέον καμία δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είναι μια κοινότητα αξιών» και έκανε λόγο για ενεργοποίηση του Αρθρου 50 της Συνθήκης για την ΕΕ, με το οποίο ένα κράτος μπορεί να αποχωρήσει μονομερώς και οικιοθελώς από την Ενωση.

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος απευθύνθηκε προσωπικά στον ακροδεξιό ούγγρο πρωθυπουργό, μιλώντας του για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε για να τον αποδεχθεί η οικογένειά του: «Δεν έγινα γκέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!