Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Μπαϊράκι» Σαμαρά για τα Ελληνοτουρκικά μία ημέρα πριν από τις διερευνητικές!
[Protagon]: «Μπαϊράκι» Σαμαρά για τα Ελληνοτουρκικά μία ημέρα πριν από τις διερευνητικές!

[Protagon]: «Μπαϊράκι» Σαμαρά για τα Ελληνοτουρκικά μία ημέρα πριν από τις διερευνητικές!

Θεωρητικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν λέει κάτι καινούργιο —πάντα αυτή τη γραμμή υποστήριζε, από την εποχή των «όχι» στο Μακεδονικό που έριξαν την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και που μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά. Αλλά σημασία έχει το timing. Αυτή η λυδία λίθος στη ζωή και στην πολιτική. Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει μία ημέρα πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία να τις υπονομεύσει πολιτικά.

«Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής… Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται», δηλώνει ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» —έχει και αυτό τη σημασία του, το Μέσον.

Διότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εκτός από Πρωθυπουργός είχε διατελέσει και πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν απορρίπτει μόνο την όποια αξία των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Αυτές ως γνωστόν, είχαν διακοπεί το 2016 και ασχέτως με το αν βοηθούν σε κάτι ή όχι, είχαν αποτελέσει ένα σημείο στον οδικό χάρτη που είχε θέσει η κυβέρνηση —«σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είχε διαμηνύσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο προς την Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!