Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μπάιντεν κατά Ρωσίας για τη νέα επίθεση χάκερ που έπληξε 17 χώρες
[Protagon]: Μπάιντεν κατά Ρωσίας για τη νέα επίθεση χάκερ που έπληξε 17 χώρες

[Protagon]: Μπάιντεν κατά Ρωσίας για τη νέα επίθεση χάκερ που έπληξε 17 χώρες

Χιλιάδες πελάτες σε 17 χώρες τουλάχιστον, επηρέασε η νέα κυβερνοεπίθεση από αγνώστους, εναντίον εταιρείας λογισμικού, που εδρεύει στο Μαϊάμι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις χάκερ που έχουν καταγραφεί ποτέ.

«Δεν είμαστε βέβαιοι ποιος είναι πίσω από την επίθεση. «Η αρχική σκέψη ήταν ότι δεν ήταν η ρωσική κυβέρνηση, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει δώσει εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών να ερευνήσουν και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αν εξακριβώσουν ότι η ευθύνη ανήκει στην Ρωσία.

Την Παρασκευή, χάκερ επιτέθηκαν κατά της αμερικανικής εταιρείας Kaseya για να ζητήσουν λύτρα από περισσότερες από 1.000 εταιρείες μέσω του λογισμικού της, με πρώτη άμεση συνέπεια το κλείσιμο 800 καταστημάτων της Coop Suède, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Σουηδίας.

Στην ίδια χώρα, επλήγησαν επίσης η κρατική εταιρεία σιδηρόδρομων και μία μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων.

Οκτακόσια σουπερμάρκετ της εταιρείας Coop αναγκάστηκαν να κλείσουν στη Σουηδία λόγω της κυβερνοεπίθεσης – Coop

Προς το παρόν, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι διαστάσεις της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε μέσω «λυτρισμικού». Αυτό το πρόγραμμα εκμεταλλεύεται τα κενά ασφαλείας μίας επιχείρησης ή ενός ιδιώτη για να παραλύσει τα ηλεκτρονικά του συστήματα και στην συνέχεια να ζητήσει λύτρα για να τα απελευθερώσει.

Η εταιρεία Kaseya, η οποία χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση «σε εξέλιξη», διαβεβαιώνει ότι περιορίστηκε σε πολύ μικρό αριθμό πελατών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!