Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων
[Protagon]: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων

[Protagon]: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων

Τα διεθνή ΜΜΕ στάθηκαν στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Πέμπτης για την αντιμετώπιση της πανδημίας που επιμένει στις ΗΠΑ: όχι μόνο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκατομμυρίων δημόσιων ομοσπονδιακών υπαλλήλων, αλλά και μια σαφής απειλή προς τους εργαζόμενους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες να εμβολιαστούν ή να αντιμετωπίσουν τη βάσανο των εβδομαδιαίων τεστ, με συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν μεροκάματα αν βρεθούν θετικοί στην Covid-19.

Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ομιλία του από τον Λευκό Οίκο –με φόντο τον εμβληματικό πίνακα του Αβραάμ Λίνκολν αλλά και στη σκιά της επανάκαμψης της πανδημίας του κορονοϊού– μίλησε και πολιτικά. Κατηγόρησε μια «μειονότητα» Αμερικανών η οποία, όπως τόνισε, υποστηριζόμενη από μια «μειονότητα πολιτικών», εμποδίζει τη χώρα να «γυρίσει τη σελίδα» της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σχεδόν 80 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί» και κάνοντας τα πράγματα χειρότερα «αιρετοί εργάζονται ενεργά για να υπονομεύσουν τον αγώνα» εναντίον της πανδημίας, κάτι το οποίο «είναι απαράδεκτο», είπε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζοντας στον Λευκό Οίκο το σχέδιό του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων, για να κατανικηθούν αυτοί που «εμποδίζουν» την προστασία «της δημόσιας υγείας».

Αυτά τα 80 εκατομμύρια αντιπροσωπεύουν το 25% του πληθυσμού: αυτό «μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, και το κάνει», τόνισε ο Μπάιντεν, επιμένοντας πως σκοπός του είναι οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη «φυσιολογική ζωή» το ταχύτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!