Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για την παραλλαγή της Μποτσουάνα – Πόσο επικίνδυνη είναι
[Protagon]: Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για την παραλλαγή της Μποτσουάνα – Πόσο επικίνδυνη είναι

[Protagon]: Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για την παραλλαγή της Μποτσουάνα – Πόσο επικίνδυνη είναι

Tην ανάγκη συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, ακόμη και απαγόρευσης πτήσεων από ορισμένες χώρες της Αφρικής, μέχρι να έχουμε καλύτερη εικόνα της εξελισσόμενης κατάστασης με τη λεγόμενη παραλλαγή της Μποτσουάνα, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις είχαμε ανησυχήσει πολύ, σημειώνει ο καθηγητής, αλλά τελικά, με εξαίρεση των παραλλαγών Α και Δ, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οπότε, αν η νέα παραλλαγή είναι λίγο πιο επικίνδυνη, αλλά λιγότερο μεταδοτική από τη Δέλτα, τότε ίσως να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο κ. Μόσιαλος αναγνωρίζει ότι πράγματι υπάρχει ανησυχία διεθνώς για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που την αποκαλούν παραλλαγή Μποτσουάνα, μέχρι να μετονομαστεί και να της αποδοθεί ελληνικό γράμμα. Είναι λάθος, βέβαια, να την αποκαλούμε παραλλαγή Μποτσουάνα, σημειώνει, γιατί ναι μεν η ύπαρξή της ταυτοποιήθηκε στην Μποτσουάνα, αλλά η παραλλαγή μπορεί να ξεκίνησε σε άλλη αφρικανική χώρα.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζει ότι είχε επισημάνει ήδη από τις αρχές της πανδημίας, ότι αν δεν έχουμε μαζικό εμβολιασμό της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του πλανήτη, η πιθανότητα εμφάνισης νέων παραλλαγών, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασθέντων, θα είναι μεγάλη.

Και δυστυχώς, στην Αφρική μόνο το 6,5% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!