Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μόσιαλος: Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια σκοτώνει – Τι ισχύει για τις θρομβώσεις
[Protagon]: Μόσιαλος: Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια σκοτώνει – Τι ισχύει για τις θρομβώσεις

[Protagon]: Μόσιαλος: Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια σκοτώνει – Τι ισχύει για τις θρομβώσεις

Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια σκοτώνει και το βλέπουμε, υπογραμμίζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας, επισημαίνει και χαρακτηρίζει άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά, επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση για τα εμβόλια.

Οπως σημειώνει ο καθηγητής σε ανάρτησή του στο Facebook, η θνητότητα από τον κορoνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 ετών σε σύγκριση με τους νεότερους. Για παράδειγμα, είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60.

«Στους 60ρηδες», τονίζει ο καθηγητής, «εάν κολλήσουν 250.000 άτομα, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4.500 και 9.000 από αυτούς, ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτήν την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή».

«Αρα», συνεχίζει, «σε 1.250.000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60ρηδες (60-69), πέντε ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και ένας ίσως αποβιώσει. Εάν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρόμβωσης.

»Αλλά εάν 1.250.000 άτομα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22.500 και 45.000 άτομα. Και όχι μόνο αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!