Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μόσιαλος: Γιατί δεν ακολουθήσαμε το σουηδικό μοντέλο και άλλα 19 πράγματα που μάθαμε από την Covid-19
[Protagon]: Μόσιαλος: Γιατί δεν ακολουθήσαμε το σουηδικό μοντέλο και άλλα 19 πράγματα που μάθαμε από την Covid-19

[Protagon]: Μόσιαλος: Γιατί δεν ακολουθήσαμε το σουηδικό μοντέλο και άλλα 19 πράγματα που μάθαμε από την Covid-19

Εννέα μήνες από τη διαπίστωση της νέας ασθένειας και έξι μήνες από την αρχή του lockdown στην Ελλάδα (ήταν 11 Μαρτίου 2020 όταν έκλεισαν τα σχολεία στη χώρα μας, για να ακολουθήσουν μετά από λίγες ημέρες αντίστοιχα μέτρα σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες), είναι η ώρα για έναν πρώτο απολογισμό. Για να δούμε πού βρισκόμαστε και τι μάθαμε αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε από το επόμενο διάστημα και τι πρέπει να κάνουμε τώρα, καθώς το βόρειο ημισφαίριο πλησιάζει στον χειμώνα.

Αυτόν τον χάρτη της Covid-19 αποκωδικοποιεί ο Ηλίας Μόσιαλος με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» . Ο κ. Μόσιαλος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο LSE και ορισθείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ ) ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέλυσε σε 20 σημεία την πορεία της επιδημίας, τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και το τι θα συμβεί τώρα. Απαντά δε και σε τρόπον τινά «πολιτικά ερωτήματα», όπως το πώς αντιμετωπίζεις τους διαφωνούντες με τα μέτρα και βεβαίως το αν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σουηδίας.

Το σουηδικό μοντέλο, με μη αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων, τίθεται σε αντιδιαστολή με τις αυστηρές καραντίνες που επιβλήθηκαν την άνοιξη στην Ευρώπη και βεβαίως στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!