Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το μωρό-σύμβολο στη μάχη υπέρ των αμβλώσεων…
[Protagon]: Το μωρό-σύμβολο στη μάχη υπέρ των αμβλώσεων…

[Protagon]: Το μωρό-σύμβολο στη μάχη υπέρ των αμβλώσεων…

Τις τελευταίες εβδομάδες στα αμερικανικά ΜΜΕ γίνεται εκ νέου, και μάλιστα εκτενώς, λόγος για την πολύκροτη υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ (Roe vs Wade), η εκδίκαση της οποίας το 1973 οδήγησε στην αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ. Το ξαφνικό ενδιαφέρον οφείλεται στο γεγονός πως αρκετές συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες επιδιώκουν να θεσπίσουν νέους νόμους με στόχο τον δραστικό περιορισμό του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Στο Τέξας, για παράδειγμα, πλέον οι γυναίκες δεν μπορούν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους μετά την έκτη εβδομάδα κύησης ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας!

Πρωταγωνιστές της δικαστικής διαμάχης που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν μισό αιώνα ήταν η Τζέιν Ρόου, μία γυναίκα που κατέφυγε σε ένα δικαστήριο του Ντάλας, διεκδικώντας το δικαίωμα να διακόψει την εγκυμοσύνη της, και έφτασε τελικά έως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Το Τζέιν Ρόου, όμως, ήταν ψευδώνυμο, το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα ΜακΚόρβι και το αποκάλυψε η ίδια μετά την ανακοίνωση της απόφασης, χάρη στην οποία κατέστη σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση. Τουλάχιστον αρχικά, γιατί στη συνέχεια, αρκετά χρόνια μετά, άλλαξε στρατόπεδο και συμπαρατάχθηκε με τους πολέμιους των αμβλώσεων: «Επρόκειτο για μία παράσταση. Με πλήρωσαν. Μισό εκατομμύριο δολάρια. Και εγώ, από τότε, προσποιούμουν την προσηλυτισμένη: είμαι καλή ηθοποιός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!