Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο «Μονταλμπάνο» θα ήθελε να είναι ο Γκαριμπάλντι
[Protagon]: Ο «Μονταλμπάνο» θα ήθελε να είναι ο Γκαριμπάλντι

[Protagon]: Ο «Μονταλμπάνο» θα ήθελε να είναι ο Γκαριμπάλντι

Δεν μίλησε στη Repubblica αυτοπροσώπως ο διάσημος σε όλον τον κόσμο επιθεωρητής της Βιγκάτα – οι λογοτεχνικοί ήρωες, ακόμα και όταν έχουν γλιστρήσει από τη «δύσκολη» σελίδα στο παλλαϊκό τηλεοπτικό «γυαλί», δεν μιλάνε από ένα σημείο και έπειτα. Πώς να μιλήσουν; Ο Αντρέα Καμιλέρι είναι πεθαμένος εδώ και τρία καλοκαίρια. Ετσι τη συνέντευξη έδωσε ο Λούκα Τζινγκαρέτι, ο καλός ηθοποιός που ενσάρκωσε στην παγκοσμίως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά τον σικελό αστυνόμο.

Ο αδελφός τού Νικόλα Τζινγκαρέτι, του γνωστού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού που την περασμένη άνοιξη παραιτήθηκε αιφνιδίως από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, μίλησε για πολλά θέματα, για τη ζωή του πέρα ​​από την υποκριτική, για τα παιδικά χρόνια του και τους χωρισμένους νωρίς «αλλά πάντα αγαπημένους» γονείς του, για την πολιτική και το βαρύ ιταλικό φορτίο του φασισμού και, βέβαια, για τον ρόλο της ζωής του, τον ανεπανάληπτο Μονταλμπάνο.

Η Repubblica επισήμανε στους αναγνώστες της ότι ο δημοφιλής ηθοποιός κοντεύει να κλείσει τα 60 χρόνια του. Πέρα από τις νόρμες του Ασφαλιστικού, αυτό είναι ομολογουμένως το καλύτερο χρονικό σημείο για τον σοβαρό απολογισμό ζωής. Ο Λούκα δεν αντιλέγει: «Απέκτησα τον χώρο μου και τον τρόπο σκέψης μου αργά, βήμα με το βήμα. Η ιστορία του Μονταλμπάνο χρειάστηκε και αυτή πολλά χρόνια για να καταστεί αυτή η υπέροχη θριαμβευτική βόλτα. Αυτή είναι η ανθρώπινη και καλλιτεχνική πορεία μου, την αποδέχομαι».

Τα εφόδια του 19ου αιώνα

Ο Λούκα είπε ότι έπαιξε τον Μονταλμπάνο αντιλαμβανόμενος την εσωστρέφεια του χαρακτήρα, την «αρχαία παιδεία», το πάθος, την ευαισθησία, όλα όσα απορρέουν από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!