Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μόνη λύση ο εμβολιασμός και όχι το lockdown – Ουρές στα εμβολιαστικά
[Protagon]: Μόνη λύση ο εμβολιασμός και όχι το lockdown – Ουρές στα εμβολιαστικά

[Protagon]: Μόνη λύση ο εμβολιασμός και όχι το lockdown – Ουρές στα εμβολιαστικά

Μόνη λύση για τη αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και όχι το lockdown, επανέλαβε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την ώρα που τα μηνύματα από την προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα είναι πολύ ενθαρρυντικά, με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας να επανέρχεται σε ρυθμούς άνοιξης.

Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισε το lockdown το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παθολογίας. Ελένη Γιαμαρέλλου, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου εκτίμησε πως ένα ολιγοήμερο απαγορευτικό δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μόνο την Τετάρτη, κλείστηκαν 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που έκλεισαν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Στο μέτωπο της πανδημίας ο γ.γ. εκτίμησε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει. «Αυτή την στιγμή υπάρχει μια δυναμική στην πανδημία αλλά σε λίγο θα υπάρχει επιπέδωση», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά του.

«Δεν το θέλουμε το lockdown, είναι κίνηση απελπισίας» δήλωσε από την πλευρά της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου. Για να γλιτώσουμε όμως το lockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα, σημείωσε, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στη χρήση μάσκας, μέτρο που όπως είπε, με τους εμβολιασμούς και την κόπωση ύστερα από δυο χρόνια το έχουμε ξεχάσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!