Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μόλις το 18% από τις ΜΕΘ-Covid έχουν κενές κλίνες
[Protagon]: Μόλις το 18% από τις ΜΕΘ-Covid έχουν κενές κλίνες

[Protagon]: Μόλις το 18% από τις ΜΕΘ-Covid έχουν κενές κλίνες

Δέος προκαλούν τα νέα δεδομένα από την καταγραφή που έκανε το υπουργείο Υγείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, καθώς ο αριθμός των ελεύθερων κλινών για νοσηλεία βαριά ασθενών με κορονοϊό, φαίνεται να εξαντλείται άμεσα.

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες αυξάνουν με γρήγορο ρυθμό, καθώς καθημερινά τουλάχιστον 60 άτομα σε όλη τη χώρα χρειάζεται να διασωληνωθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.203 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές οι 950 είναι κατειλημμένες και 253 κενές (ποσοστό 21%).

Οι γενικές ΜΕΘ που δεν διατίθενται σε ασθενείς με κορονοϊό (ΜΕΘ-non Covid) είναι σήμερα, Τετάρτη συνολικά σε όλη τη χώρα 579. Από αυτές, οι 440 είναι κατειλημμένες και οι 139 κενές (ποσοστό 24%).

Χαμηλότερο είναι το ποσοστό στις ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για ασθενείς με Covid. Από τις συνολικά 624 οι 510 είναι κατειλημμένες και οι 114 κενές (ποσοστό 18%).

Ωστόσο, εξαιρετικά χαμηλό είναι το ποσοστό στην περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς από τις 68 κλίνες έχουν μείνει κενές μόνο τρεις (4,5%).

Επίσης ελάχιστες είναι και οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ-Covid που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας). Από τις 211 συνολικά, οι 199 είναι κατειλημμένες και οι 12 κενές (ποσοστό 6%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!