Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε;»
[Protagon]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε;»

[Protagon]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε;»

Tην επιλογή της κυβέρνησης να δώσει πίσω στη μεσαία τάξη όσα έχασε από τους φόρους που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια. Ηταν μια δευτερολογία στην οποία ο Πρωθυπουργός αντεπιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο βήμα.

«Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα, είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αν λοιπόν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου “είδα, άκουσα”.

»Προφανώς και υπάρχει αύξηση τιμών, επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Και επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσεθ στην Αγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!