Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο των κυρώσεων
[Protagon]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο των κυρώσεων

[Protagon]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο των κυρώσεων

«Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής προσφέραμε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή στην Τουρκία, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η Άγκυρα επιλέγει το δρόμο που οδηγεί σε κυρώσεις».

Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον Χάικο Μάας.

Καλωσορίζοντας τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έρχεται σε «καιρούς προκλήσεων» και ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρα, καλώντας όλα τα μέρη να απέχουν από προκλήσεις. Από τότε όμως -όπως πρόσθεσε- είδαμε την εξόρμηση του Oρούτς Ρέις στο Καστελόριζο και το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Η Τουρκία έχει μπροστά της μια καθαρή επιλογή, τόνισε ο Πρωθυπουργός: «Είτε να ανανεώσει τη σχέση και τη συνεργασία της με την Ευρώπη είτε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Υπενθύμισε μάλιστα την παράγραφο 21 του κειμένου συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της».

Επίσης, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είχε συμφωνήσει να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές από εκεί που είχαν σταματήσει το 2016, με μόνο θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όμως αντί ημερομηνία για την επανέναρξή τους, είδαμε το Ορούτς Ρέις να βγαίνει ξανά στην ανατολική Μεσόγειο».

«Θα πρέπει να συζητήσουμε στη Σύνοδο Κορυφής αυτές τις εξελίξεις και καλό θα είναι να μπορούμε να καθόμαστε στο τραπέζι και να συνομιλούμε (με την Τουρκία) σαν κανονικοί άνθρωποι», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!