Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Η θεσμική κανονικότητα απάντηση σε όσους επιχείρησαν χειραγώγηση των θεσμών
[Protagon]: Μητσοτάκης: Η θεσμική κανονικότητα απάντηση σε όσους επιχείρησαν χειραγώγηση των θεσμών

[Protagon]: Μητσοτάκης: Η θεσμική κανονικότητα απάντηση σε όσους επιχείρησαν χειραγώγηση των θεσμών

«Η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών».

Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε τη συμβολή και το έργο της κυβέρνησής του κατά τους πρώτους 12 μήνες από την εκλογή της, αλλά και τη διαφορά που τη διακρίνει από την προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στον σύντομο θεσμικό απολογισμό κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, περίπου έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους συναρμόδιους υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν «για να μπορούμε», όπως είπε, «να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας».

«Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας:

«Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα»

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου :

Καλή σας ημέρα. Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα στην αρχή της συνεδρίασης, ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!