Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μητσοτάκης στο υπουργικό για το σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα €60 δισ.
[Protagon]: Μητσοτάκης στο υπουργικό για το σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα €60 δισ.

[Protagon]: Μητσοτάκης στο υπουργικό για το σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα €60 δισ.

Για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας 29/3.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας, πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.

«Οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο», σημείωσε, «αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους έλληνες πολίτες».

«Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισ.ευρώ.

Οπως επανέλαβε, το Εθνικό Σχέδιο έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!