Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης στην Επιτροπή UNWTO: €420 εκατ. για τη στήριξη του τουρισμού και των θέσεων εργασίας
[Protagon]: Μητσοτάκης στην Επιτροπή UNWTO: €420 εκατ. για τη στήριξη του τουρισμού και των θέσεων εργασίας

[Protagon]: Μητσοτάκης στην Επιτροπή UNWTO: €420 εκατ. για τη στήριξη του τουρισμού και των θέσεων εργασίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια αναψυχής θα επανέλθουν σχετικά γρήγορα, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 66η συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη, και αφού αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης του τουριστικού τομέα που έχει λάβει η κυβέρνηση, μίλησε για το στοίχημα της παράτασης της τουριστικής σεζόν και την προσέλκυση των λεγόμενων ψηφιακών νομάδων (όσων δηλ. μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου).

Στην Ελλάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «βασική μας ανησυχία ήταν να διασφαλίσουμε ότι όταν θα ξανανοίξει ο τουρισμός δεν θα έχουν χαθεί θέσεις εργασίας. Πιστεύω ότι καταφέραμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσω μιας σειράς στοχοθετημένων μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού».

«Παρέχουμε βοήθεια ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, στον τουριστικό κλάδο μας για να διασφαλίσουμε ότι, ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα ξενοδοχεία έχουν το κεφάλαιο κίνησης ώστε να μπορούν να ανοίξουν ξανά χωρίς επιπλέον οικονομικούς περιορισμούς», σημείωσε στη σχετική αναφορά του κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης.

«Αντικείμενο της συνάντησής μας σήμερα, εδώ», τόνισε εξάλλου ο Πρωθυπουργός, «είναι να διασφαλίσουμε ότι θα αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά με ασφαλή τρόπο. Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και ήμασταν πράγματι στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!