Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης στη Βουλή: Θέλουμε την κοινωνία σύμμαχο στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα
[Protagon]: Μητσοτάκης στη Βουλή: Θέλουμε την κοινωνία σύμμαχο στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα

[Protagon]: Μητσοτάκης στη Βουλή: Θέλουμε την κοινωνία σύμμαχο στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα

Στην τολμηρή -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση της κυβέρνησης για τη δρομολόγηση ενός γρήγορου και τολμηρού προγράμματος απολιγνιτοποίησης, στάθηκε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, κατά την κοινή συνεδρίαση τεσσάρων διαρκών Επιτροπών του κοινοβουλίου σχετικά με τη στρατηγική για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

«Αισθάνομαι πως επιστρέφω σε έναν χώρο που μου είναι οικείος γιατί ξεκίνησα την κοινοβουλευτική μου διαδρομή ως μέλος της επιτροπής Εμπορίου και από το 2007 έως το 2009 διετέλεσα πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος. Μετά τις πυρκαγιές του 2007 η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για σημειώσει ότι η πολιτική απολιγνιτοποίησης που χάραξε εξ αρχής η κυβέρνηση του, δεν έτυχε της στήριξης των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

«Διασφαλίσαμε», όμως, συμπλήρωσε, «αυτή η μετάβαση να γίνει με ήπιο τρόπο».

«Εχουμε θέσει τον φιλόδοξο στόχο ως ΕΕ να μειώσουμε κατά 55% τις εκπομπές μας ως το 2030», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το ζητούμενο πλέον -είπε- είναι «πώς θα περιγράψουμε με σαφήνεια και σε εθνικό επίπεδο έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα 30 χρόνια ώστε να είμαστε συνεπείς με τους ευρωπαϊκούς στόχους μηδενισμού των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου».

«Τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής έχουν έντονο το αίσθημα της διαγενεακής αλληλεγγύης. Οφείλουμε να καταστήσουμε την κοινωνία σύμμαχο», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Πρωθυπουργός στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, γι’ αυτό πρόσθεσε και «η συζήτηση θα πρέπει να έχει μία ολιστική διάθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!