Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Εχουμε ραντεβού με την ιστορία
[Protagon]: Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Εχουμε ραντεβού με την ιστορία

[Protagon]: Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Εχουμε ραντεβού με την ιστορία

«Περνάμε σε νέα φάση: αυτή της διαπραγμάτευσης», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, κατά την οποία, όπως αναμενόταν, δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών.

Ο Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι δεσμεύεται «να ξεκινήσουν πραγματικές διαπραγματεύσεις», ενώ ανέφερε ότι η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου με φυσική παρουσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ανάγκη «για συμπαγείς προτάσεις» πριν από την επόμενη Σύνοδο των 27.

Βασικό μέλημα είναι να «εστιάσουμε στους τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση», ανέφερε ο Μισέλ, συμπληρώνοντας ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να δουλέψουμε παραγωγικά, σκληρά».

Επιπροσθέτως, τονίστηκε η δυσκολία και η πολυπλοκότητα του ζητήματος, με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών να μιλούν «για την ύπαρξη πολιτικής βούλησης».

Μητσοτάκης: Εχουμε ραντεβού με την ιστορία

«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν, πρόκειται για ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, δεν γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχεδόν αποκλειστικό θέμα ήταν ο χαρακτήρας και το ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Εχουμε ραντεβού με την ιστορία. Μιλώντας ως χώρα, που το 2011 βίωσε ύφεση της τάξης του 9,1%, αυτού του είδους οι οικονομικές καταστάσεις είναι πραγματικά ιδιαίτερα επώδυνες, οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή και σε άνοδο του λαϊκισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!