Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης – Σασόλι: Να γίνει μόνιμο εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης
[Protagon]: Μητσοτάκης – Σασόλι: Να γίνει μόνιμο εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης

[Protagon]: Μητσοτάκης – Σασόλι: Να γίνει μόνιμο εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης

Toν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι υποδέχθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην επέτειο των 40 χρόνων φέτος από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την πορεία που έχει ακολουθήσει η Ευρώπη από τότε.

Η πανδημία μάς έδειξε ότι δεν χρειάζονται ιδεοληψίες αλλά ρεαλισμός, τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σασόλι, τονίζοντας ότι η Ευρώπη καλείται να απαντήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος. Οι περιστάσεις, σήμερα, δείχνουν ότι η λειτουργία της Ευρώπης πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική. Και με την πανδημία της covid σήμερα, στο τραπέζι τίθενται πάρα πολλές προκλήσεις που δεν αφορούν μονάχα την οικονομία, σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την επισήμανση του προέδρου της Ευρωβουής ότι εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσαν να αποκτήσουν μονιμο, σταθερό χαρακτήρα.

Η ΕΕ δεν είναι μόνο οι θεσμοί των Βρυξελλών. Πρέπει να μειώσουμε την απόσταση των Βρυξελλών με τις ευρωπαικές πρωτεύουσες, πρόσθεσε ο κ. Σασόλι.

Αναφορά έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, το οποίο όπως υπογράμμισε, θα δώσει μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε μία κοινή πρόκληση.

Απαντώντας στη σχετική αναφορά και αναφερόμενος στα γεγονότα του Εβρου πέρυσι, ο κ. Σασόλι έκανε λόγο για κρίση κατά την οποία η Τουρκία προσπαθούσε πραγματικά να εργαλειοποιήσει -να χειραγωγήσει- να χρησιμοποιήσει άντρες, γυναίκες και παιδιά». «Εμείς», είπε, «χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή πολιτική, βεβαίως για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!