Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία με τη Γαλλία
[Protagon]: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία με τη Γαλλία

[Protagon]: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία με τη Γαλλία

Στη Βουλή φέρνει προς κύρωση, ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα αν καταστεί εφικτό, την ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ο Πρωθυπουργός, προσβλέποντας, όπως είπε στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε ευρεία διακομματική στήριξη.

«Προσβλέπω σε μια διακομματική στήριξη μιας συμφωνίας η οποία πιστεύω ότι αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα, ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης και δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πια όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνολικά στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα μηνύματα πάντως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, με δεδομένο το «παρών» (εδώ ) στο οποίο προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Στον διάλογό του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός στάθηκε σε τρία σημεία της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με το Παρίσι.

Πρώτον, το γεγονός -όπως επεσήμανε- ότι «έχουμε μια συμφωνία με μια πολύ ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, η οποία πηγαίνει πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις συλλογικής υποστήριξης που υπάρχουν και στο ΝΑΤΟ αλλά και στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεύτερον, ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας αποκτούν υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες και στην επιλογή μας βάρυνε πάρα πολύ η εισήγηση του Ναυτικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!