Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας – δεν έχουμε πια ζούγκλες τύπου Μόριας
[Protagon]: Μητσοτάκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας – δεν έχουμε πια ζούγκλες τύπου Μόριας

[Protagon]: Μητσοτάκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας – δεν έχουμε πια ζούγκλες τύπου Μόριας

Προστασία των συνόρων, διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, κλειστές δομές, διαφάνεια στις ΜΚΟ και συγκροτημένη πρόνοια για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες ( όσων δηλ. γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ασύλου), είναι οι έξι βασικοί άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, όπως τους παρουσίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευση και Ασύλου την Τετάρτη.

«Πιστεύω», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «ότι η πολιτική αυτή κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων».

Αναλύοντας την πολιτική των έξι σημείων, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής:

«Προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές η θάλασσα έχει σύνορα, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, κλειστές και ελεγχόμενες δομές, διαφάνεια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα αλλά και μία συγκροτημένη πολιτική ένταξης για όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας καθώς έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους». Πρόσθεσε δε πως «είναι πάντα εύκολα τα απλοϊκά συνθήματα και οι αόριστες καταγγελίες, αλλά πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος επί του πεδίου».

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών χάρη στον συγκροτημένο σχεδιασμό για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από το Λιμενικό Σώμα, το Πολεμικό Ναυτικό, τον Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία.

«Από τις 72.000 που ήταν το 2019», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!