Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Mητσοτάκης πριν τη Σύνοδο: Συνεπής μόνο στις προκλήσεις η Τουρκία – η ΕΕ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της
[Protagon]: Mητσοτάκης πριν τη Σύνοδο: Συνεπής μόνο στις προκλήσεις η Τουρκία – η ΕΕ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της

[Protagon]: Mητσοτάκης πριν τη Σύνοδο: Συνεπής μόνο στις προκλήσεις η Τουρκία – η ΕΕ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της

Συνέπεια ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωσης ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται ότι παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια όμως, επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει προκειμένου η συμπεριφορά αυτή να έχει τις ανάλογες συνέπειες, παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής

Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως, η επικαιρότητα μας υποχρεωνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!