Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Η πληγή της Κύπρου θα κλείσει μόνο με την εφαρμογή των αποφάσεων ΕΕ και ΟΗΕ
[Protagon]: Μητσοτάκης: Η πληγή της Κύπρου θα κλείσει μόνο με την εφαρμογή των αποφάσεων ΕΕ και ΟΗΕ

[Protagon]: Μητσοτάκης: Η πληγή της Κύπρου θα κλείσει μόνο με την εφαρμογή των αποφάσεων ΕΕ και ΟΗΕ

Μόνον η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων της ΕΕ μπορούν να κλείσουν την πληγή της Κύπρου, με τις συζητήσεις για μία ενιαία Κύπρο, διζωνική και δικοινοτική, υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Είναι καιρός, προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου, αλλά και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων. Είναι άλλωστε απειλές και εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και σταθερότητας στην περιοχή. Εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αξιών του 21ου αιώνα και γι’ αυτό -όπως ξεκαθαρίζει- και δεν θα γίνουν ανεκτές.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού (δείτε το πλήρες κείμενο πάνω) ήρθε λίγο μετά τις προκλητικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο και τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στην ΕΕ.

«Η ΕΕ λέει ψέματα. Ολο ψέματα! Δεν έχουν δημοκρατικό αίσθημα αυτοί. Η ΕΕ θα έδινε υλική και διοικητική υποστήριξη στη βόρεια Κύπρο. Έδωσε; Όχι, δεν έδωσε τίποτα! Γιατί; Αυτοί έχουν στηρίξει όλη τους τη ζωή πάνω σε ψέματα. Δεν είναι ειλικρινείς», είπε μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος που αναφέρθηκε και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Τώρα σήμερα, όσοι εχθροί της Τουρκίας υπάρχουν… Μαζί με τον Μητσοτάκη. Στην Αμερική ίσως σε μια τηλεδιάσκεψη… Δεν ξέρω όσοι εχθροί της Τουρκίας υπάρχουν, θα συγκεντρωθούν και θα βγάλουν ένα λόγο που θα αποτελέσει μια απάντηση σε μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!