Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Πιο νωρίς από την 1η Ιουλίου το EU Digital Covid Certificate
[Protagon]: Μητσοτάκης: Πιο νωρίς από την 1η Ιουλίου το EU Digital Covid Certificate

[Protagon]: Μητσοτάκης: Πιο νωρίς από την 1η Ιουλίου το EU Digital Covid Certificate

Την ετοιμότητα –αλλά και σπουδή ή βιασύνη– της Ελλάδας να εφαρμόσει νωρίτερα από την τυπική πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της 1ης Ιουλίου το ψηφιακό πιστοποιητικό για την Covid-19, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην παρουσίαση του EU Digital Covid Certificate. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα απηύθυνε και κάλεσμα και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ να βιαστούν, ώστε να αποφύγουν τις διμερείς διαπραγματεύσεις. Το γεγονός ότι δίπλα στον κ. Μητσοτάκη καθόταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Κατά την παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους. Και εξήγησε πως το ψηφιακό πιστοποιητικό λειτουργεί ως «μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών», που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Παρών στην εκδήλωση στo Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ) ήταν και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

  • Δείτε εδώ το πιστοποιητικό EU Digital Covid Certificate

«Ως Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου και ενθαρρύνουμε και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο για να αποφύγουμε την περιπλοκότητα των διμερών συνεννοήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!