Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων επεκτείνονται τα self tests
[Protagon]: Μητσοτάκης: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων επεκτείνονται τα self tests

[Protagon]: Μητσοτάκης: Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων επεκτείνονται τα self tests

Την επέκταση των self test -μετά την εκπαίδευση- σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη για την Covid-19 στο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο επιτυχημένο ξεκίνημα των self test στα σχολεία και στη μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού.

Γι αυτό και -ανακοίνωσε- το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και στους εργαζόμενους που μεταφέρουν φαγητό (ντελιβεράδες).

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν περισσότερες εταιρείες απ’ όσες στον πρώτο διαγωνισμό, οπότε και το κόστος θα είναι χαμηλότερο.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση που αφορά το ζήτημα των self-test. Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.

Έδειξαν ότι, όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!