Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας
[Protagon]: Μητσοτάκης: Ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

[Protagon]: Μητσοτάκης: Ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας τόνισε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις για την αγορά γαλλικών φρεγατών, οι οποίες αναμένονται για το πρωί της Τρίτης.

Ο Πρωθυπουργός ερωτήθηκε από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Νίκο Αλιάγα αν είμαστε κοντά στην υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία.

«Θα σας ζητούσα λίγο υπομονή», απάντησε λέγοντας ότι «θα έχω την ευκαιρία σήμερα το βράδυ να συναντηθώ και να συζητήσω εκτενώς με τον πρόεδρο Μακρόν και αύριο το πρωί θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα γίνουν στο Μέγαρο Ηλυσίων. Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος Γαλλίας».

Επισήμανε ακόμη ότι το αίτημα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης είναι επιτακτικό, κάνοντας λόγο για αποστολές που πρέπει να αναλάβει η ΕΕ (εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ) όπου κρίνει ότι πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της.

«Μια Ευρώπη δηλαδή η οποία θα ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη. Πιστεύω ότι και η Ελλάδα και η Γαλλία είναι δύο χώρες οι οποίες θα βρεθούν τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, στην πρώτη γραμμή αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας (ενν. για στρατηγική αυτονομία), η οποία να τονίσω δεν είναι μία προσπάθεια η οποία καθ’ οιονδήποτε τρόπο υπονομεύει τις ευρωατλαντικές σχέσεις ούτε το ΝΑΤΟ. Όσο πιο ισχυρή είναι αμυντικά η Ευρώπη τόσο περισσότερα θα έχει να συνεισφέρει τελικά στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!