Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Lockdown στην Αττική ως τις 28 Φεβρουαρίου και… ακορντεόν μετά
[Protagon]: Μητσοτάκης: Lockdown στην Αττική ως τις 28 Φεβρουαρίου και… ακορντεόν μετά

[Protagon]: Μητσοτάκης: Lockdown στην Αττική ως τις 28 Φεβρουαρίου και… ακορντεόν μετά

Εκατό μέρες. Τόσες πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στην τηλεόραση για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για την πορεία της Covid-19 —ήταν 31 Οκτωβρίου 2020 όταν ανήγγειλε το κλείσιμο της εστίασης, των μπαρ, των θεάτρων, των κινηματογράφων. Εκατό ημέρες μετά, ο Πρωθυπουργός δεν τα είπε καλύτερα. Στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε νέο σκληρό lockdown για την Αττική, με κλείσιμο σχολείων και εμπορικών καταστημάτων, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Και από εκεί και πέρα… κι άλλη υπομονή ως τα τέλη Απριλίου, Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή.

Στο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την πολύ ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση που υπαγορεύει τη λήψη νέων αυστηρών μέτρων, αλλά μίλησε και για την ελπίδα που φέρνουν οι εμβολιασμοί. «Να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Συμπολίτες μου,

Πριν από λίγο ενημερώθηκα για την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών μας. Θέλησα προσωπικά να σας ανακοινώσω την απόφαση για τα νέα μέτρα και να εξηγήσω τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτά.

Συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και η Ελλάδα, μαζί με ελάχιστες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, αντιστέκεται, μέχρι στιγμής, αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του Κορωνοϊού. Το δηλώνουν τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρνουν τη χώρα στην 23η θέση σε απώλειες μεταξύ των 27.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!