Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Mητσοτάκης για Μόρια: Κανένα άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους
[Protagon]: Mητσοτάκης για Μόρια: Κανένα άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους

[Protagon]: Mητσοτάκης για Μόρια: Κανένα άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους

Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού, αλλά και εθνικής ασφάλειας, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του για τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε σχεδόν στο σύνολό του τον καταυλισμό-τέρας προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Λέσβου.

Με αφορμή ωστόσο τις πληροφορίες ότι η καταστροφική πυρκαγιά ξεκίνησε απο τις αντιδράσεις κάποιων μεταναστών στα μέτρα καραντίνας μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους.

«Οι φιλοξενούμενοι θα στεγαστούν σε κατάλληλες σκηνές. Οι θετικοί στον ιό θα έχουν περίθαλψη. Και οι κάτοικοι της Λέσβου θα αποζημιωθούν και θα προστατευτούν. Κανείς άλλος μετανάστης ή πρόσφυγας, όμως, δεν θα επιτραπεί να ταξιδέψει. Και θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στις τοπικές δραστηριότητες», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ενα τέτοιο συμβάν, υποστήριξε, μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε ευκαιρία για μια καλύτερη πραγματικότητα και αυτό, όπως δεσμεύθηκε, θα γίνει στη Λέσβο.

«Μόλις αξιολογηθεί η ζημιά στη Μόρια, και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Προτεραιότητά μας παραμένει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Κατοίκων και μεταναστών», τόνισε και έκανε γνωστό ότι ήδη από αύριο Πέμπτη θα βρεθεί στη Μυτιλήνη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίο θα συναντηθεί την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!