Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Η εκλογή Μπάιντεν αποκαθιστά τις ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο
[Protagon]: Μητσοτάκης: Η εκλογή Μπάιντεν αποκαθιστά τις ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

[Protagon]: Μητσοτάκης: Η εκλογή Μπάιντεν αποκαθιστά τις ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

Βέβαιος ότι με την ανάληψη της ηγεσίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν θα αποκατασταθούν οι ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εμφανίστηκε ο Πρωθυπορυγός στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του με μία αναφορά στις προσδοκίες της Αθήνας μετά την εκλογή νέου Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμώντας ότι οι ήδη ισχυρές σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ θα γίνουν ακόμα ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα.

«Αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», τόνισε ο Πρωθυπορυγός, «είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών συλλογικής ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή μας. Μία περιοχή, εξάλλου, την οποία -όπως σημείωσε- γνωρίζει καλά καθώς την παρακολουθεί εδώ και δεκαετίες».

Η Ελλάδα, λοιπόν, συμπλήρωσε, έχει κάθε λόγο να καλωσορίσει, μαζί με όλους τους εταίρους της στην περιοχή, την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στον κεντρικό ρόλο τους ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ, αλλά να εκτιμήσει τη σημασία της αναφοράς του νέου προέδρου στην επιστροφή των ΗΠΑ στις αρχές της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα υποδεχτούν με θετική διάθεση, την αποφασιστικότερη συμβολή της Αμερικής στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει έναντι της παρατεταμένης προκλητικότητας του καθεστώτος Ερντογάν και της ιδιότυπης ανοχής που απολάμβανε από τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!