Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να γίνεται ασυλία στην παρανομία
[Protagon]: Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να γίνεται ασυλία στην παρανομία

[Protagon]: Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να γίνεται ασυλία στην παρανομία

Σαφή μηνύματα για τη συνέχιση της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων της χώρας, τόσο στον Έβρο όσο και στη θάλασσα στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη με τους πρόσφυγες-μετανάστες μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια, εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο Μέγαρο Μαξίμου (δείτε τες κάτω). Οσον αφορά την επανεκκίνηση του διαλόγου με την Τουρκία, σημείωσε ότι πλέον ήρθε η ώρα για έργα και όχι άλλα λόγια.

Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική για το Μεταναστευτικό, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Κομισιόν για το νέο σύστημα ασύλου στην ΕΕ. Με αφορμή ωστόσο όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο, ξακαθάρισε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί σε κάποιους να μετατρέψουν το δικαίωμα στο ασυλο σε ασυλία στην παρανομία.

Τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο φανερώνουν πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, ειδικά όταν συνδυάζεται με την πανδημία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ στο Μαξίμου.

Οπως είπε, η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα, απομακρύνοντας ασυνόδευτα παιδιά και προστατεύοντας τους ευπαθείς. Ηδη οργανώθηκε ένα προσωρινό κέντρο υποδοχής με καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν στη Μόρια.

Πλέον όμως, σημείωσε, «πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, πρέπει η ευρωπαϊκή συμπαράσταση να περάσει από τα λόγια στα έργα. Να ομολογήσουμε ότι στο παρελθόν έχουμε αποτύχει και ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική μετανάστευσης, ταυτοποίησης, παροχής ασύλου, μετεγκατάστασης και επιστροφών (…) Πρέπει να περάσουμε από τη Μόρια σε ένα σύγχρονο κέντρο υποδοχής, όπου θα κυματίζουν μαζί η ελληνική και η ευρωπαϊκή σημαία».

«Εχουμε συμφωνήσει και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» και τη σκοτεινή στιγμή αυτή (της καταστροφής της Μόριας) μπορεί να τη διαδεχθεί μια φωτεινή εμπειρία. Η Μόρια ανήκει πια στο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!