Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι το μάρμαρο
[Protagon]: Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι το μάρμαρο

[Protagon]: Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι το μάρμαρο

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα δεν θα κλείσει για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που τόνισε ότι δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής διευκρινίζει ότι η απροθυμία για τον εμβολιασμό είναι παγκόσμια πραγματικότητα και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα.

Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», λέει.

Παραθέτει ακόμα δεδομένα που δείχνουν ότι το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μόλις το 1% όσων αποβιώσαν από κορονοϊό στις ηλικίες των 60-80 ετών ήταν εμβολιασμένοι (22 σε 2.245 θανάτους).

Τονίζει όμως ότι «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» και προσθέτει με έμφαση: «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη».

Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι, επισημαίνει. «Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!