Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Mητσοτάκης από το νέο φ/β της R Energy1: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα για μία κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη
[Protagon]: Mητσοτάκης από το νέο φ/β της R Energy1: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα για μία κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη

[Protagon]: Mητσοτάκης από το νέο φ/β της R Energy1: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα για μία κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη

Στα εγκαίνια της νέας φωτοβολταϊκής μονάδας της εταιρείας R Energy1, συνολικής ισχύος 10 MW, στο Στεφάνι Κορινθίας, παρέστη τη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο νέο πάρκο και επισκέφτηκε τον πρώτο υποσταθμό, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τεχνικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της μονάδας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και για τον τρόπο μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος στο εθνικό δίκτυο.

Επισκέφτηκε επίσης οικίσκους με χώρους διδασκαλίας που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για την εκπαίδευση παιδιών της περιοχής όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε μεταξύ άλλων στα οφέλη από τέτοιου είδους επενδύσεις για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς παράλληλα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη.

H R Energy1 αποτελεί μέλος του Ομίλου Ρόκας Ανανώσιμες-Iberdrola, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ΑΠΕ και ειδικότερα στα αιολικά πάρκα.

Στον σχεδιασμό της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων σε βάθος τριετίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 100 MW.

«Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο. Ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!