Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Η ανάπλαση του ΟΑΚΑ το μετατρέπει σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας
[Protagon]: Μητσοτάκης: Η ανάπλαση του ΟΑΚΑ το μετατρέπει σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας

[Protagon]: Μητσοτάκης: Η ανάπλαση του ΟΑΚΑ το μετατρέπει σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας

Οι επισκέπτες στο Ολυμπιακό Στάδιο νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα, περηφάνια και νοσταλγία με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του την Τρίτη στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης», του ΟΑΚΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης σε μια ανάμνησή του: για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Στάδιο, που μετατράπηκε σε Ολυμπιακό Στάδιο, όταν ήταν 15 ετών στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους και του Αμβούργου.

«Όλοι κρατάμε τις δυνατές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες και όλους. Απογοήτευση. Πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Όπως συνέβη σχεδόν με το σύνολο των ολυμπιακών υποδομών» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση, πρέπει να διαθέτουν και προνοητικότητα στο σχεδιασμό τους».

Ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις και «σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

«Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να δρομολογήσουμε μια παρέμβαση της κλίμακας που το ΟΑΚΑ αξίζει. Γι’ αυτό και εντάξαμε το master plan και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατ. ευρώ» προσέθεσε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!