Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μυστική συνάντηση του Ερντογάν με τον Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη
[Protagon]: Μυστική συνάντηση του Ερντογάν με τον Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

[Protagon]: Μυστική συνάντηση του Ερντογάν με τον Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε την Κυριακή συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, Φαγέζ αλ-Σαράζ, θεωρούμενος από πολλούς ως πολιτικός-μαριονέτα της Άγκυρας. Η συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί, προηγήθηκε της πολυαναμενόμενης συνάντησης αντιπροσωπειών των αντιμαχόμενων παρατάξεων της Λιβύης, η οποία επρόκειτο να γίνει στο Μαρόκο.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σαράζ, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Φωτογραφία της συνάντησης δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας και δείχνει τον Ερντογάν και τον Σαράζ να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο με ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπο.

Δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 η Λιβύη έχει γίνει πεδίο μαχών επιρροής και σήμερα δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ΚΕΕ του Φάγεζ αλ Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και μια εξουσία που ενσαρκώνει ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης που υποστηρίζεται από ένα μέρος του εκλεγμένου Κοινοβουλίου και τον πρόεδρό του, Ακίλα Σάλεχ.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ΚΕΕ απέναντι στον Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και τη Ρωσία.

Στις 21 Αυγούστου οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την προσεχή διοργάνωση εκλογών, μια πρωτοβουλία που χαιρέτισαν ο ΟΗΕ και πολλές αραβικές και δυτικές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!