Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Mισό εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για προτομή του Μεγαλέξανδρου, ξεχασμένη στο ράφι από το 1984
[Protagon]: Mισό εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για προτομή του Μεγαλέξανδρου, ξεχασμένη στο ράφι από το 1984

[Protagon]: Mισό εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για προτομή του Μεγαλέξανδρου, ξεχασμένη στο ράφι από το 1984

Ενας κηπουρός είχε στο σπίτι του στο Λονδίνο, επί 36 χρόνια, μία μαρμάρινη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς να έχει ιδέα για την αξία της.

Η προτομή, που εκτιμήθηκε ως γνήσια και χρονολογήθηκε γύρω στον πρώτο αιώνα μ.Χ., πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες, έναντι 440.000 ευρώ, σε δημοπρασία από τον οίκο Adam Partridge Auctioneers, στο Μάκλσφιλντ.

Οπως γράφουν οι Times , ο κηπουρός είχε ξεθάψει to 1984 την προτομή από τους κήπους της έπαυλης Sutton Place στο Σάρεϊ της Αγγλίας, όπου ο δισεκατομμυριούχος Τζον Πολ Γκέτι πέρασε εκεί τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του, τις δεκαετίες ’60 και ’70.

Ο κηπουρός βρήκε το πολύτιμο αντικείμενο στη διάρκεια εργασιών για τον επόμενο ιδιοκτήτη της έπαυλης, τον συλλέκτη έργων τέχνης, Στάνλεϊ Σίγκερ. Δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκε η προτομή ούτε πότε θάφτηκε στους κήπους. Η έπαυλη χτίστηκε το 1525 και την επισκέπτονταν άγγλοι βασιλιάδες.

Ο Γκέτι είχε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο, όμως η προτομή μπορεί να ανήκε και σε προηγούμενους ιδιοκτήτες της έπαυλης.

Ο Σίγκερ είδε το εύρημα αλλά δεν το θεώρησε ιδιαίτερης αξίας και είπε στον κηπουρό του να το κρατήσει.

Αυτός το είχε στο ράφι στο σπίτι του για 36 χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να το δώσει σε δημοπρασία, θεωρώντας ότι ήταν έργο του 18ου ή 19ου αιώνα και θα πιάσει το πολύ τα 1.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!