Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μήπως η Κίνα χάνει τον νέο Ψυχρό Πόλεμο του κορονοïού;
[Protagon]: Μήπως η Κίνα χάνει τον νέο Ψυχρό Πόλεμο του κορονοïού;

[Protagon]: Μήπως η Κίνα χάνει τον νέο Ψυχρό Πόλεμο του κορονοïού;

Αποτελεί γεγονός πως στην πρώτη φάση του νέου Ψυχρού Πολέμου που ξέσπασε ανάμεσα στην Κίνα και τη Δύση εξαιτίας της εμφάνισης και της επέλασης του κορονοïού ανά την υφήλιο, νικητής αναδείχθηκε ο Κόκκινος Δράκος.

Αρχικά επέβαλε δρακόντεια λοκντάουν, βάζοντας χειροπέδες σε όλους όσοι δεν συμμορφώνονταν με τις όποιες διαταγές των αρμόδιων αρχών και κλείνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους. Στη συνέχεια, έχοντας σχεδόν εξαλείψει τον κορονοïό από την επικράτειά της, η χώρα άναψε τις βιομηχανικές μηχανές της, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στην τεράστια παγκόσμια ζήτηση για τα κινεζικά προϊόντα.

Στη συνέχεια η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο φονικός κορονοïός να διέρρευσε από εργαστήριο της Γουχάν. Επρόκειτο για μία ψυχολογική νίκη για τους Κινέζους και καθώς το Πεκίνο άρχισε να θριαμβολογεί για την αποτελεσματικότητα του «κινεζικού μοντέλου», η ερμητικά κλειδωμένη Δύση, μετρώντας κρούσματα και νεκρούς, περιορίστηκε στο να επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις της περί περιορισμού των ελευθεριών των πολιτών και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τώρα, όμως, η κακή εμβολιαστική στρατηγική των Κινέζων και η επίπλαστη, όπως φαίνεται, ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, ανησυχούν ιδιαίτερα την κομμουνιστική ηγεσία της χώρας.

Η Δύση αντεπιτίθεται…

Οι αρχικές επιτυχίες του Πεκίνου βύθισαν τη Δύση σε μία υπαρξιακή κρίση για τουλάχιστον έναν χρόνο, τώρα, όμως, «ο καπιταλιστικός κόσμος κερδίζει», υποστηρίζει η ΣέρελΤζέικομπς, αρθρογράφος της Telegraph .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!