Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και τα δόντια της
[Protagon]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

[Protagon]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει τις κόκκινες γραμμές της σε περίπτωση που η επιθετική συμπεριφορά της Αγκυρας οξυνθεί, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«H Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Και τα δόντια της τα έδειξε με τον τρόπο που αντιδράσαμε στην οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σ’ αυτόν τον τόνο αντιμετωπίζουμε και τα υπόλοιπα θέματα», είπε προς τη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε δηλώσει ευθαρσώς με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας σε περίπτωση που η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας οξυνθεί και με άλλες πράξεις. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω επ’ αυτών, άλλωστε δεν είμαι και αποκλειστικά αρμόδιος να το κάνω», είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου είχε αναφερθεί στην όξυνση που επιχειρεί η Τουρκία.

«Η Ελλάδα, χωρίς εξαίρεση, παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό την Τουρκία, η οποία έχει περάσει σε ένα επόμενο στάδιο από αυτό της προκλητικότητας, της παραβατικότητας και της δημιουργίας γκρίζων ζωνών. Βιώνουμε την περίοδο της επιθετικότητας και μάλιστα της κλιμάκωσης της, η οποία φαίνεται ότι έχει στόχο την πρόκληση θερμού επεισοδίου αν όχι ευρύτερης αντιπαράθεσης. Προκλητικά, επιθετικά, κατά παραβίαση βεβαίως κάθε δικαίου, προσπαθεί και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, στη Μεσόγειο ευρύτερα, στο νότιο Αιγαίο, σε περιοχές που δεν το δικαιούται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!