Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς
[Protagon]: Σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς

[Protagon]: Σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς

Στο κόκκινο επίπεδο εντάσσονται από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής οι Περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Στην απόφαση για τη συμπρωτεύουσα συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες, όπως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αυξημένη κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κόκκινο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας.

Παράλληλα, σε πορτοκαλί, από το κόκκινο επίπεδο, πέφτει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Yπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί, με εξαίρεση τη μετακίνηση προς εργασία και για σοβαρούς λόγους υγείας
  • Απαγόρευση μουσικής για όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ώρα 06.00, έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!