Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μείνετε στην Ουγγαρία για διακοπές, έλεγε ο Ορμπαν που βρέθηκε… στην Κροατία
[Protagon]: Μείνετε στην Ουγγαρία για διακοπές, έλεγε ο Ορμπαν που βρέθηκε… στην Κροατία

[Protagon]: Μείνετε στην Ουγγαρία για διακοπές, έλεγε ο Ορμπαν που βρέθηκε… στην Κροατία

Το σύνθημα είχε φροντίσει να το δώσει από νωρίς ο Βίκτορ Ορμπαν: «Περισσότερη Μπάλατον, λιγότερη Αδριατική», είπε, ταιριάζοντας στην ίδια φράση τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των συμπατριωτών του.

Σε καιρούς κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζητούσε, με άλλα λόγια, να προτιμήσει κάποιος τον εσωτερικό τουρισμό στην τεράστια λίμνη στο κέντρο της χώρας του από το ταξίδι στις παραλίες. Εύλογο ως ένα βαθμό: γιατί να αφήσει κάποιος την Ουγγαρία, που τα πήγε σχετικά καλά με την πανδημία, για να τρέξει στο εξωτερικό και να συγχρωτιστεί εκεί με ανθρώπους από χώρες που ίσως δεν τα πήγαν και τόσο καλά;

Για να πείσει τους συμπατριώτες του, φρόντισε ο πρωθυπουργός να ανεβάσει στις 25 Ιουλίου μια φωτογραφία του στις όχθες της λίμνης. «Περισσότερη Μπάλατον, λιγότερες Βρυξέλλες», έγραφε για τη χαλάρωση που επιφύλαξε στον εαυτό του μετά την τετραήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου συζητήθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι δημοσιογράφοι στην Ουγγαρία, όπως γράφει ο Monde , αμέσως διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία ελήφθη στη βίλα της κόρης και του γαμπρού του, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι πλούτισαν υπόπτως εκμεταλλευόμενοι κοινοτικά κονδύλια.

Τις προτροπές του Ορμπαν φαίνεται ότι δεν ακολούθησε υπουργός του.

Ερευνα ενημερωτικής ιστοσελίδας έδειξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών πέρασε τις διακοπές του στην Κροατία. Ακόμη χειρότερα, βρέθηκε στο πανάκριβο γιοτ ενός επιχειρηματία, του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα, για τον οποίο επίσης υπάρχουν σκιές για το πώς πλούτισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!