Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Μην πάτε διακοπές αν δεν έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου»
[Protagon]: «Μην πάτε διακοπές αν δεν έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου»

[Protagon]: «Μην πάτε διακοπές αν δεν έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου»

Εκκληση στους πολίτες να μη φύγουν για διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, έκανε ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ενώ για τη δεύτερη δόση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν γίνει με άλλο σκεύασμα (από ό,τι η πρώτη).

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, καθώς, όπως είπε, ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, σημείωσε, θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στον γενικό πληθυσμό και ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στον Σεπτέμβριο.

Ο ιατρός υπογράμμισε ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι (για διασπορά του κορονοϊού), ιδίως τα εστιατόρια, όπου θα πρέπει να βελτιωθεί δραστικά ο εξαερισμός.

Επιμένοντας ότι οι μάσκες είναι και θα συνεχίσουν να είναι αναγκαίο εργαλείο, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι είναι νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, το φθινόπωρο ή τον χειμώνα:

«Μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό, με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα», σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξεκαθάρισε, δεν πρέπει να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!