Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Κονδύλια σε επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη
[Protagon]: Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Κονδύλια σε επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη

[Protagon]: Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Κονδύλια σε επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη

Υφεση 7,5% του ΑΕΠ το 2020, με εντονότερη συρρίκνωση στο β΄ τρίμηνο του έτους, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, απευθυνόμενος στους μετόχους της Τράπεζας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

«Η κρίση του κορονοϊού αναμένεται να επιφέρει ετήσια μείωση στον κύκλο εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων κατά 25% το 2020, ενώ το συνολικό έλλειμμα χρηματοδότησής τους θα ανέλθει σε 10 δισ. ευρώ, επεσήμανε. Το έλλειμμα αυτό θα καλυφθεί κυρίως μέσω των προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων της κυβέρνησης (ΤΕΠΙΧ, εγγυοδοτικό) και επιπρόσθετων χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλωνάς, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη τα κονδύλια από τα κρατικά προγράμματα στήριξης να κατανεμηθούν στις επιχειρήσεις, που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι για τη δημιουργία… μαξιλαριών ρευστότητας.

«Πρέπει να επιβραβευτεί όποιος στοχεύει καλύτερα, όχι όποιος ξοδεύει καλύτερα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων της ΕτΕ ανήλθαν το 2019 σε 3,3 δισ. ευρώ (4,4 δισ. συμπεριλαμβανομένου του φετινού α΄ τριμήνου), με την Τράπεζα να έχει 40% μερίδιο αγοράς στην καθαρή αύξηση των εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων το 2019.

Η Εθνική Τράπεζα, τόνισε, θα προχωρήσει σε εκταμιεύσεις νέων δανείων περίπου 4 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους, χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον οι ανανεώσεις ορίων, ενώ ταυτόχρονα έχει «παγώσει» τις δόσεις σε περίπου 28.000 στεγαστικά δάνεια, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και σε 2.000 επιχειρηματικά, αξίας 2 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!