Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μια επέτειος σχεδόν… win-win για όλους
[Protagon]: Μια επέτειος σχεδόν… win-win για όλους

[Protagon]: Μια επέτειος σχεδόν… win-win για όλους

Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε μια πορεία σαν την καθιερωμένη του Πολυτεχνείου. Και από την άλλη, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναζητούσαν δημιουργικούς τρόπους για να δείξουν την απαρέσκεια τους για τα κυβερνητικά μέτρα. Το… σόου του κάθε κόμματος, βεβαίως, ήταν λίγο έως πολύ αδιάφορο για το Μέγαρο Μαξίμου, όσο αυτό έμενε εντός πλαισίου. Ο μείζων στόχος ήταν να μην γίνει η πορεία.

Από την αρχή της ημέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου έβλεπαν μπροστά τους έναν διττό στόχο: αφενός, όπως προαναφέρθηκε, να τηρηθεί η απαγόρευση και να μην γίνει η καθιερωμένη, μαζική πορεία, στην οποία συμμετείχαν περί τα 30.000 άτομα, και αφετέρου να μην ηρωοποιηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που, ενδεχομένως, θα επεδίωκαν μια σύγκρουση με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.. Για παράδειγμα, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα ήθελε μια ευθεία αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ. Όπως έλεγε, όμως, σκωπτικά κυβερνητικό στέλεχος, η μεγαλύτερη… τιμωρία του θα ήταν να μην ασχοληθεί κανείς μαζί του, να κάνει το κομμάτι του και να γυρίσει στο σπίτι του.

Υπό αυτό το πρίσμα, ήταν εξ αρχής σαφές ότι δεν υπήρχε εντολή να διαλυθούν μικροσυγκεντρώσεις που θα γίνονταν. Για παράδειγμα, στον Αλέξη Τσίπρα επετράπη να πάει μαζί με άλλα 49 στελέχη του, με τρία πλακάκια απόσταση ο ένας από τον άλλον, στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Το πρόβλημα, βεβαίως, ήταν εξ αρχής η στάση του ΚΚΕ που παρέμενε άγνωστη, καθώς ο Θανάσης Παφίλης δεν την αποκάλυψε στον Γιώργο Γεραπετρίτη, όταν συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!