Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μεξικό: Τρία χρόνια στα αζήτητα το προεδρικό αεροσκάφος
[Protagon]: Μεξικό: Τρία χρόνια στα αζήτητα το προεδρικό αεροσκάφος

[Protagon]: Μεξικό: Τρία χρόνια στα αζήτητα το προεδρικό αεροσκάφος

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Ομπραδόρ με το που εξελέγη τα έβαλε με τα προνόμια που είχαν δώσει στον εαυτό τους οι προκάτοχοί του. Μεταξύ τους το προεδρικό αεροσκάφος η πώληση του οποίου έχει εξελιχθεί σε φιάσκο.

Είχε αγοραστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) και το χρησιμοποίησε και ο διάδοχός του Ενρίκε Πένια Νιέτο (2012-2018). Εχει ειδικά διαμορφωμένη προεδρική σουίτα, δωμάτια για φιλοξενούμενους, γραφείο και πλούσια διακοσμημένο σαλόνι. Συνολικό κόστος: πάνω από 240 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εδώ και τρία χρόνια, όσα κατέχει το αξίωμα ο αριστερός AMLO (όπως είναι τα αρχικά του ονόματος του Ομπραδόρ) το πολυτελές Boeing 787 παραμένει στα αζήτητα, γράφει ο Monde . Ο ίδιος και οι υπουργοί του προτιμούν τις πτήσεις της γραμμής.

Η δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού του 2022 στις αρχές Σεπτεμβρίου επανέφερε το ζήτημα στην πρώτη γραμμή. Ο στρατός, στον οποίο ανήκει το αεροσκάφος, θα διαθέσει 331 εκατ. πέσος (14 εκατ. ευρώ) για το δάνειο που είχε λάβει πριν από μια δεκαετία από τη δημόσια τράπεζα Banobras. Πέρυσι, ο στρατός είχε σταματήσει τις επιστροφές, που είχαν προγραμματιστεί μέχρι το 2027, διότι υπολόγιζε ότι θα πουλήσει το αεροπλάνο.

Με την εκλογή του ο Ομπραδόρ είχε καταστήσει την πώληση του αεροσκάφους κάτι σαν ηθική υποχρέωση για μια χώρα όπου τέσσερις στους δέκα πολίτες είναι άποροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!