Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Metron Analysis: Στις 11,4 μονάδες η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας
[Protagon]: Metron Analysis: Στις 11,4 μονάδες η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας

[Protagon]: Metron Analysis: Στις 11,4 μονάδες η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, η οποία αποτυπώνει και τις τάσεις για την εσωκομματική εκλογή στο Κίνημα Αλλαγής.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι στο 30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,6%. Σε σχέση με τον Οκτώβριο, η ΝΔ έχει υποχωρήσει κατά 1% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το Μέρα 25 με 3,3%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει 40% θετικές γνώμες και η αξιωματική αντιπολίτευση μόλις 14%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που συγκροτούν την δυνητική βάση του Κινήματος Αλλαγής (δηλαδή όσοι θα μπορούσαν να το ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές), ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει το 37%. Στην σημερινή εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής (στο 9,6% των ψηφοφόρων που έχει στην έρευνα) προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά έχει και πάλι ο κ. Λοβέρδος.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας οι πολίτες αξιολογούν την πανδημία με 38%, ενώ η ακρίβεια είναι στο 28%. Μέσα σε ένα μήνα, όσοι απαντούν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας με την πανδημία» βρέθηκαν στο 58% από 34% τον Οκτώβριο ενώ αντίστοιχα όσοι λένε ότι «έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα» έπεσαν από το 60% στο 35%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!