Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μεταναστευτικό: Στον Μητσοτάκη η Γιόχανσον αφού «τα άκουσε» από τους κατοίκους των νησιών
[Protagon]: Μεταναστευτικό: Στον Μητσοτάκη η Γιόχανσον αφού «τα άκουσε» από τους κατοίκους των νησιών

[Protagon]: Μεταναστευτικό: Στον Μητσοτάκη η Γιόχανσον αφού «τα άκουσε» από τους κατοίκους των νησιών

Μία ημέρα μετά τις επισκέψεις της σε Σάμο και Λέσβο -όπου και άκουσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την επιεικώς ελλειμματική πολιτική της ΕΕ στο Μεταναστευτικό- η αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επίτροπος της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον, έγινε δεκτή στο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρώτο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο. Και κοινή ήταν η διαπίστωση για την ανάγκη ουσιαστικών βελτιώσεων στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Συζητήθηκαν, τέλος, οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ακολουθεί ο διάλογος που είχε ο Πρωθυπουργός με την Επίτροπο στην αρχή της συνάντησής τους στο Μαξίμου:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι στην Αθήνα. Αντιλαμβάνομαι πως είχατε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επίσκεψη στα νησιά μας, όπου είχατε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις προκλήσεις για την προστασία των συνόρων της ΕΕ. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να συζητήσουμε για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, για να κατανοήσουμε το πώς μπορούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση που θα εφαρμόσει τη λογική της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου ζητήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!