Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μετά την πανδημία: «Καιρός να σκεφθούμε πάνω σε ό,τι άλλαξε»
[Protagon]: Μετά την πανδημία: «Καιρός να σκεφθούμε πάνω σε ό,τι άλλαξε»

[Protagon]: Μετά την πανδημία: «Καιρός να σκεφθούμε πάνω σε ό,τι άλλαξε»

Τα «μαθήματα» που πήρε ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου CNN Φαρίντ Ζακαράια από την πανδημία του κορονοϊού και τα εξέδωσε και σε βιβλίο παρουσίασε η ιταλική Repubblica με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της έκδοσής τους και στην Ιταλία. Για την ακρίβεια, ο Ζακαράια πραγματεύεται ζητήματα του μεταπανδημικού κόσμου, έχοντας σαν εφόδιό του την κοινή εμπειρία από τον πανδημικό, μέσα στον οποίο όλοι μας συνεχίζουμε να ζούμε ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.

Ο 57χρονος αμερικανός δημοσιογράφος θεωρείται εμπειρογνώμων στη γεωπολιτική, εξειδικευμένος σε θέματα παγκοσμιοποίησης όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος της εβδομαδιαίας εκπομπής του στο CNN, «Global Public Square» – τίτλος που θέλει να εκφράσει τόσο την αξία του «παγκόσμιου χωριού» όσο και το στίγμα της εκπομπής του, ότι είναι δηλαδή ένα είδος πολιτικοοικονομικού GPS όσον αφορά την ίδια τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης.

«Τελικά βγαίνουμε από την πανδημία», είπε ο Ζακαράια στη συντάκτρια της Repubblica, «όμως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά ζωή μας». Ο ίδιος έκανε έναν μίνι απολογισμό και συστήνει στον καθένα μας να πράξει αναλόγως: «Εχουμε ζήσει μία συγκλονιστική χρονιά, κατά την οποία, και ως άτομα και ως κοινωνίες, αναγκαστήκαμε να διαθέσουμε εξ αποθεμάτων. Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε πάνω σε ό,τι άλλαξε, στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία».

Ως Αμερικανός και δη δημοσιογράφος που βίωσε το τέλος της εποχής Τραμπ και την έναρξη της εποχής Μπάιντεν πρότεινε να σκεφθούμε κατά πόσον οι κυβερνήσεις μας μάς στήριξαν αυτόν τον τρομερό χρόνο ή μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!