Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μετά τα ελικόπτερα, και βάση για drones ετοιμάζεται στην Κρήτη
[Protagon]: Μετά τα ελικόπτερα, και βάση για drones ετοιμάζεται στην Κρήτη

[Protagon]: Μετά τα ελικόπτερα, και βάση για drones ετοιμάζεται στην Κρήτη

Με μια βάση στην οποία θα σταθμεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σχεδιάζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν το «φρούριο Κρήτη» για την προβολή ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο » προχωρά ο σχεδιασμός για τη βάση ελικοπτέρων στο Ηράκλειο, η οποία θα εμπλουτιστεί και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οταν ολοκληρωθεί η βάση στο Ηράκλειο, στον χώρο του αεροδρομίου, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν τρεις βάσεις UAV, με τις άλλες δύο να είναι στη Λάρισα, όπου εδρεύουν τα ελληνικής κατασκευής «Πήγασος», και στη Σκύρο.

Παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέρα από τα ισραηλινής κατασκευής Heron που αποκτήθηκαν πρόσφατα και έχουν αρχίσει πτήσεις από τη Σκύρο.

Το ΓΕΕΘΑ έχει προχωρήσει σε κινήσεις αναδιοργάνωσης της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας η οποία εδρεύει στην Κρήτη και στην οποία ανήκουν αερομεταφερόμενα τάγματα και μονάδες αλεξιπτωτιστών. Στο νησί θα εγκατασταθούν ελικόπτερα Chinook για τη μεταφορά προσωπικού και αναγνωριστικά Kiowa.

Τα σχέδια δεν σταματούν εκεί. Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δεύτερου ναυστάθμου στη Σούδα, ο οποίος θα επιτρέπει τον μόνιμο ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών, αποσυμφορώντας με τον τρόπο αυτό τη Σαλαμίνα. Ωστόσο το σχέδιο αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα για την ολοκλήρωση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!